Nieuws

KitKat® Chocolade voor Pasen

2 min Leestijd
|
KitKat® Chocolade voor Pasen

Paas chocolade: waarom paaseieren met Pasen?

Chocolade met Pasen is een echte traditie. Maar waarom? Hiervoor moeten we terug naar de achttiende eeuw. Het begon allemaal met het versieren van normale eieren door ze te beschilderen met verschillende kleuren verf. Destijds waren er twee vindingrijke Parijse banketbakkers die een luxe variant bedachten op de ‘gewone’ paaseieren. Dit was het begin van de chocoladepaaseieren, waarbij het verhaal gaat dat ze de schil van echte eieren gebruikten als mal voor de chocolade.

 

Hoe worden paaseieren gemaakt?

Om paaseieren te kunnen maken heb je een speciale mal nodig. Daarnaast moet je een specifieke techniek, namelijk temperen, toepassen. Temperen is nodig om een goede stolling van de gesmolten chocolade te krijgen, zodat je er bijvoorbeeld paaseitjes van kunt maken.Je begint met het au bain-marie smelten van de chocolade. Dit klinkt moeilijk, maar dat is het niet. Het is een simpele manier om ervoor te zorgen dat de chocolade niet aanbrandt. Het gaat zo. Zet een pan water op het vuur en laat het water koken. Breek je chocolade in kleine stukjes en doe het in een kom. Hang vervolgens je de kom boven de pan kokend water. Door de warmte smelt de chocolade. Roer tot alle stukjes chocolade gesmolten zijn. Natuurlijk kun je hier ook de magnetron of oven voor gebruiken.

 

Als alles is gesmolten, begin je met temperen. Dit is een techniek die zorgt dat de chocolade een temperatuur krijgt van precies dertig graden (bij pure chocolade 32 graden). Schenk hiervoor de gesmolten chocolade in een koude kom en blijf roeren tot de chocolade een temperatuur van 30°C heeft bereikt. Daarna giet je de chocolade in de mal en zet je het in de koelkast om het verder af te laten koelen. Op deze manier maak je zelf overheerlijke chocolade paaseieren.

 

De KitKat® Chocoladepaashaas

Het voorjaar is nog niet begonnen of de paaseieren en chocoladepaashazen liggen alweer in de winkel. Paaseitjes in verschillende smaken, kleine paashazen, grote chocoladepaashazen, maar wist je dat er ook chocoladepaashazen zijn van KitKat®? Extra lekkere paaschocolade door de krokante rijst- en wafelvulling. De KitKat®-paashazen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en de mini paashaasjes zijn bovendien glutenvrij.

 

Vrolijke Paasrecepten

Wil je lekker uitpakken tijdens de paasbrunch? Maak dan deze heerlijke KitKat® paashaas worteltaart KitKat® Paashaas Worteltaart. Een echte KitKat®-paashaas taart om met z'n allen van te smullen. Oh zo lekker en iets heel iets anders dan een paashaas cake die je gewoon in de winkel kunt halen. Op zoek naar een kleiner? Deze KitKat® paashaas cupcakes KitKat® Paashaas Cupcakes zijn de kersen op je paastafel!

 

Gekleurde paaseieren

Vroeger had je alleen de keuze uit pure, melk of witte chocolade paaseitjes, tegenwoordig zijn er talloze smaakvariaties. Herken jij tussen de verschillende kleuren jouw favoriete KitKat® smaak? Is een zakje paaseitjes te klein voor jou? Denk dan eens aan een groot luxe paasei. Van holle chocolade, gevuld met bonbons of kleine eitjes, maar altijd prachtig ingepakt. Vrolijk KitKat® Pasen!

 

Nieuws