- Home
- KitKat® Recepten
- KitKat® Chocolade Kerststronk
KitKat® Chocolade kerststronk
Ingrediënten
- 100g basterdsuiker
- 4 eieren
- 65g glutenvrij zelfrijzend bakmeel
- 1/4 tl maïzena
- 75g cacaopoeder
- 1 hand poedersuiker
- 500g glazuur
- 50g zachte
- ongezouten boter
- 95 ml melk
- 2 zakjes KitKat® Melk chocolade kerstfiguren
Benodigdheden
Oven
Bakplaat
Mengkom
Bereidingswijze
- Verhit je oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier. Zorg ook dat de randen van de ovenschaal bedekt zijn met bakpapier.
- Klop 4 eieren en 100g basterdsuiker in een grote kom tot het een lichte kleur aanneemt.
- Mix 65g glutenvrij zelfrijzend bakmeel, 40 g cacaopoeder, ¼ maïzena en spatel dit door het beslag heen.
- Giet het chocoladebeslag in de bakvorm en spreid het gelijkmatig uit over de bodem.
- Bak in de voorverwarmde oven voor 9 minuten tot de chocoladecake gaar is en gerezen is.
- Rol een nieuw vel bakpapier uit en bestuif het met poedersuiker. Leg je chocoladecake vervolgens omgekeerd op het bestoven bakpapier en pel voorzichtig het bakpapier eraf. Rol de chocoladecake strak op terwijl hij nog warm is. Laat hem vervolgens (opgerold) afkoelen.
- Klop 50g ongezouten zachte boter, 35g cacaopoeder, 95 ml melk en 500g glazuur samen tot een dik mengsel.
- Rol de gekoelde chocoladecake uit en bestrijk met een dunne laag crème. Houd een deel van de crème over voor de buitenkant. Rol hem daarna weer op.
- Bestrijk de buitenkant van de chocoladecake met het resterende glazuur.
- Maak de chocolade kerststronk af door met een vork een boomschors patroon te maken en decoreer met twaalf KitKat® melkchocolade kerstfiguren.
- Vergeet niet dat je altijd samen nóg een chocolade kerstboom kunt maken!