KitKat® Taart met KitKat ® en Smarties

Details

Chocolade taart, dat vindt iedereen lekker! Met deze overheerlijke KitKat® taart steel jij de show met de paasbrunch.

Aantal personen
12
tijd
55 Min
Makkelijk
Chocolade Taart

Ingrediënten

 • 1 mespunt zout
 • 180g pure chocolade
 • 100 ml volle melk
 • 175g witte basterdsuiker
 • 3 eieren
 • 200g roomboter
 • 400g chocolademousse
 • 200g zelfrijzend bakmeel
 • 216g Smarties pouch
 • 325g KitKat® 4 Fingers

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Dit zorgt ervoor dat de oven op de juiste temperatuur is wanneer je de taart gaat bakken. Het is belangrijk om de oven voor te verwarmen, zodat de taart gelijkmatig kan bakken. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.
 2. Smelt de chocolade met de melk au bain-marie. Au bain-marie betekent dat je een kom met de chocolade en melk plaatst boven een pan met heet water. Door de indirecte warmte smelt de chocolade gelijkmatig en voorkom je dat het verbrandt. Als de chocolade is gesmolten, laat je dit ongeveer 5 minuten afkoelen.
 3. Klop de roomboter, het zout en de suiker tot een luchtige gladde massa. Klopt hier één voor één de eieren doorheen. Let op: voeg pas het volgende ei toe wanneer het vorige ei is opgenomen in het beslag.
 4. Spatel het chocolademengsel door het beslag. Zeef het bakmeel boven het beslag en meng het voorzichtig door elkaar.
 5. Giet het beslag in de springvorm en bak de taart in 45 minuten in het midden van de oven. Controleer na ongeveer 30 minuten met een satéprikker of de taart gaar is. Als de prikker er schoon uitkomt, is de taart klaar. Laat de taart ten minste anderhalf uur afkoelen voordat je hem gaat versieren, anders smelt de chocolademousse en worden de KitKat® Fingers en Smarties niet goed bevestigd.
 6. Snijd de chocoladetaart horizontaal doormidden. Smeer op de onderste helft chocolademousse (ongeveer 200 gram) en leg de bovenste helft er omgekeerd weer bovenop. Bestrijk nu ook de zijkanten en de bovenkant met chocolademousse.
 7. Zet de KitKat® Fingers rechtop tegen de zijkant van de taart aan. Strik het lint om de KitKat®-taart heen en bestrooi tot slot de bovenkant royaal met Smarties. Dit voegt kleur en smaak toe aan de taart en maakt het geheel nog feestelijker.
 8. Eet smakelijk!

Producten gebruikt in dit recept

KitKat ® 4 Finger Melkchocolade Single
KitKat ® 4 Finger Melkchocolade Single
41.5g
NESTLÉ KitKat® 4 Finger Melkchocolade Single is een heerlijke chocoladereep van 4 krokante wafels omhuld met verrukkelijke melkchocolade.