- Home
- KitKat® Recepten
- KitKat® Chocolademousse Taart
KitKat® Chocolademousse taart
Ingrediënten
- 8 eieren
- 120g suiker
- 120g bloem
- 200g frambozen
- 200g pure chocolade
- boter
- 1 KitKat® melkchocolade finger 5-PACK
Benodigdheden
Oven
Koelkast
Bakplaat
Mengkom
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop 4 eieren met een mixer. Voeg tijdens het mixen de suiker toe. Voeg vervolgens de bloem toe en mix het geheel tot een romig beslag.
- Vet de bakvorm in met boter en leg een bakpapiertje op de bodem.
- Verdeel het beslag met een spatel over de vorm. Spreid vervolgens de frambozen gelijkmatig uit over het beslag.
- Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak het geheel 30 minuten op 180 graden. Haal na een halfuur de bodem uit de oven en laat het baksel in de taartvorm afkoelen.
- Scheid de overige 4 eieren, verdeel het eigeel en eiwit over twee verschillende bakjes. Klop het eiwit tot het stijf begint te worden.
- Smelt de pure chocolade au bain-marie of verwarm in de magnetron en zet daarna kort apart. Voeg het eigeel aan de gesmolten chocolade toe en meng het goed door elkaar.
- Meng het eiwit met het chocolade mengsel en roer dit goed door elkaar tot een mooie gladde mousse.
- Zet een klein deel van de chocolademousse opzij. Verdeel het grootste deel van de chocolademousse gelijkmatig over de afgekoelde taartbodem. Laat het geheel 2 uur opstijven in de koelkast.
- Breek 20 KitKat® Fingers door de helft. Haal de taart uit de vorm.
- Smeer de onderkant van de gebroken KitKat® Fingers in met de overgebleven chocolademousse en bekleed de zijkant van de taart.
- Eet smakelijk!
Producten gebruikt in dit recept

KitKat ® 4 Finger Melkchocolade 5-pack
41.5g
You asked, we listened. Introducing the KitKat® Vegan 4 Finger bar. Enjoy our first ever plant-based break made with a rice-based milk alternative to create an indulgent-tasting, vegan chocolate and crispy wafer combo.