- Home
- KitKat® Recepten
- KitKat® Glutenvrije Cupcakes
KitKat® Glutenvrije cupcakes
Ingrediënten
- 225g ongezouten zachte boter
- 225g kristalsuiker
- 220g glutenvrij zelfrijzend bakmeel
- 1/4 theelepel verdikkingsmiddel
- 4 grote eieren
- 1/2 theelepel vanille extract
- 3 theelepels (gezeefd) cacaopoeder gemixt met 2 theelepels melk (mix dit van tevoren goed zodat het stijf wordt)
- 125g ongezouten zachte boter
- 250g glazuursuiker, 16 cupcake vormpjes
- 2 zakjes KitKat® Melkchocolade kerstfiguren
Benodigdheden
Oven
Mengkom
Bereidingswijze
- Verhit de oven voor op 180 graden.
- Cakebeslag maken. Klop 225g ongezouten boter en 225g basterdsuiker in een grote kom tot een lichte en luchtige crème. Voeg één voor één, al kloppend, de eieren toe aan het cakebeslag. Voeg vervolgens ½ theelepel vanille extract toe en mix tot een glad beslag.
- Mix het cakebeslag. Voeg 220g glutenvrij zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel bakpoeder en ¼ theelepel maïzena toe en mix goed door.
- Verdeel het beslag over twee kommen. Voeg aan één kom de cacao pasta toe en mix het geheel wederom goed door.
- Zet 16 cupcake vormpjes in een cupcake bakvorm. Vul de vormpjes met zowel het vanille als chocolade beslag. Roer met een satéprikker voor een extra marble effect.
- Zet de cupcakes in de oven en bak in 22 minuten gaar. Haal ze eruit en laat de cupcakes goed afkoelen.
- Klop voor de botercreme 125g boter in een kom en voeg 150g glazuur en 250g suiker toe en roer tot een dikke crème.
- Decoreer de cupcakes met het glazuur en maak het geheel af met de KitKat® Melkchocolade kerstfiguurtjes.