KitKat® Halloween Brownies

Details

Deze KitKat® Halloween Brownies zien er verSCHRIKkelijk lekker uit. Griezel hier bij ons recept!

Aantal personen
24
tijd
5 Min
Makkelijk
KITKAT HALLOWEEN CHOCOLADE BROWNIES

Ingrediënten

  • 250g boter
  • 75g cacao poeder
  • 4 eieren
  • 400 g basterdsuiker
  • 3 l zonnebloem olie
  • 2 tl vanille extract
  • 190g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 50g witte chocolade
  • 12 KitKat® melkchocolade Halloween-figuurtjes

Benodigdheden

Oven
Bakplaat
Mengkom
Bakblik

Bereidingswijze

  1. Verhit je oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier. Zorg ook dat de randen van de ovenschaal bedekt zijn met bakpapier.
  2. Klop 4 eieren en 100g basterdsuiker in een grote kom tot het een lichte kleur aanneemt.
  3. Mix 65g glutenvrij zelfrijzend bakmeel, 40g cacaopoeder, ¼ maïzena en spatel dit door het beslag heen.
  4. Giet het chocoladebeslag in de bakvorm en spreid het gelijkmatig uit over de bodem.
  5. Bak in de voorverwarmde oven voor 9 minuten tot de chocoladecake gaar is en gerezen is.
  6. Rol een nieuw vel bakpapier uit en bestuif het met poedersuiker. Leg je chocoladecake vervolgens omgekeerd op het bestoven bakpapier en pel voorzichtig het bakpapier eraf. Rol de chocoladecake strak op terwijl hij nog warm is. Laat hem vervolgens (opgerold) afkoelen.
  7. Klop 50g ongezouten zachte boter, 35g cacaopoeder, 95 ml melk en 500g glazuur samen tot een dik mengsel.
  8. Rol de gekoelde chocoladecake uit en bestrijk met een dunne laag crème. Houd een deel van de crème over voor de buitenkant. Rol hem daarna weer op.
  9. Bestrijk de buitenkant van de chocoladecake met het resterende glazuur.
  10. Maak de chocolade kerststronk af door met een vork een boomschors patroon te maken en decoreer met twaalf KitKat® chocolade kerstfiguren.
  11. Eet smakelijk, en geniet van jouw zelfgemaakte Halloween Brownies!