- Home
- KitKat® Recepten
- KitKat® Halloween Taart
KitKat® Halloween taart
Ingrediënten
- Bloem 220g
- Boter 100g
- Bruine suiker 70g
- Water 60ml
- Pompoen 500g
- Eieren 2 stuks
- Cottage cheese 125g
- Keukenroom (20% vet) 125g
- Honing 50g
- Kaneel 1 theelepel
- Melk chocolade reep 50g
- Kitkat 4 Finger 2 stuks
Benodigdheden
Oven
Koelkast
Mengkom
Bereidingswijze
- Mix in een mengkom: de bloem, boter, basterdsuiker, zout en water met een pannenlikker. Kneed daarna het deeg zodat het een geheel wordt. Vorm met het deeg een bal en laat het deeg een uur rusten in de ijskast.
- Schil de flespompoen en snijd de pompoen in blokjes. Stoom of kook de blokjes 30 minuten totdat ze zacht zijn.
- Laat de blokjes afkoelen en pureer de blokjes met een staafmixer tot een pompoenpuree.
- Mix daarna met een garde de eieren, kwark, room, honing, suiker en kaneel.
- Voeg de pompoenpuree toe aan het mengsel en mix deze opnieuw.
- Rol het deeg uit en bekleedt de taartvorm met het deeg. Prik daarna met een vork gaatjes in het deeg.
- Giet de pompoenmix in de taartvorm.
- Bak de taart 40 minuten. Laat de taart goed afkoelen.
- Smelt ondertussen de chocolade stukjes in de magnetron (1 min op 500 Watt) of au bain-marie. Schenk de gesmolten chocolade in de spuitzak.
- Maak op de bovenkant van de gebakken taart een spinnenweb met dunne lijnen van de gesmolten chocolade. Om het spinnenweb af te maken, leg de 8 gebroken KitKat® repen op de taart. Bewaar de taart gekoeld.
- Geniet van je griezelige Halloween taart!
Producten gebruikt in dit recept
KitKat ® 4 Finger Melkchocolade 5-pack
41.5g
NESTLÉ KitKat®4 Finger Melkchocolade 5-pack bestaat uit 5 heerlijke KitKat® chocoladerepen van 4 knapperige wafels met verrukkelijke melkchocolade. Lekker voor onderweg of voor een break met vrienden.