- Home
- KitKat® Recepten
- Mini KitKat Cheesecakes
Mini KitKat Cheesecakes
Ingrediënten
- 150 gram roomboter
- 300 gram koekjes
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 400 gram roomkaas
- 100 gram pure chocolade
- 100 gram melkchocolade
- 150 ml slagroom
- 50 g poedersuiker
- Geklopte slagroom
- KitKat mini eieren
- KitKat (in stukjes gebroken)
Bereidingswijze
- Koekjesbodem maken:
Maal de koekjes fijn in een keukenmachine.
Smelt de boter en meng deze met de koekkruimels, cacaopoeder en vanillesuiker.
Verdeel het mengsel over de holtes van de siliconen vorm en druk goed aan. Zet in de koelkast om op te stijven.
- Cheesecakebeslag bereiden:
Smelt de pure en melkchocolade au bain-marie en laat iets afkoelen.
Klop de roomkaas los met de poedersuiker.
Voeg de gesmolten chocolade toe en mix het goed.
Giet de slagroom er beetje bij beetje bij, terwijl je blijft kloppen, tot alles goed gemengd en romig is. - Cheesecakes samenstellen:
Haal de siliconen vorm uit de koelkast.
Plaats de doormidden gebroken KitKat stukjes tegen de randen van de vorm.
Vul de binnenkant met het cheesecakebeslag en strijk de bovenkant glad.
Zet de cheesecakes minimaal 4 uur (of een hele nacht) in de koelkast om op te stijven.
Plaats ze daarna nog 1 uur in de vriezer, zodat ze makkelijker uit de vorm te halen zijn. - Afwerking:
Haal de cheesecakes voorzichtig uit de vorm.
Garneer elke cheesecake met een toef slagroom en met een KitKat mini ei. Eet smakelijk!