- Home
- KitKat® Recepten
- KitKat® Worteltaart Met Paashaasjes
KitKat® Worteltaart met paashaasjes
Ingrediënten
- 180g volkoren tarwemeel
- 2 tl bakpoeder
- 2 tl kaneelpoeder
- flesje vanille extract
- 3 eieren
- 120g bruine suiker
- 100g gesmolten boter
- 250g geraspte wortel
- 150g appelmoes
- 60g grof gemalen gemengde noten
- 200g mascarpone
- 125 ml gekoelde slagroom
- 40g poedersuiker
- 8 KitKat® paaseitjes
- 15 KitKat® melkchocolade paashazen
Benodigdheden
Koelkast
Bakplaat
Bereidingswijze
- Bekleed een ronde taartvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng het tarwemeel, bakpoeder, kaneel en vanille naar smaak in een kom.
- Klop in een andere kom de eieren met bruine suiker.
- Voeg de gesmolten boter, meelmengsel, geraspte wortelen, appelmoes en gehakte noten toe en meng voorzichtig.
- Giet het beslag in de taartvorm en bak ongeveer 50 minuten. Controleer de gaarheid met een mes of saté prikker. Indien nodig, verleng de baktijd met 10 minuten.
- Haal de taart voorzichtig uit de vorm en laat afkoelen op een koelrek.
- Snijd de paashaas taart horizontaal doormidden wanneer afgekoeld.
- Meng de mascarpone en vanille naar smaak met een vork in een aparte kom.
- Klop vervolgens de room en voeg na een minuut de poedersuiker toe. Voeg dit mengsel voorzichtig toe aan de mascarpone.
- Leg een taart helft op een bord en verdeel een deel van de room over de taart. Plaats de tweede taart helft op de roomlaag.
- Bestrijk vervolgens ook de bovenkant en zijkanten van de cake met de resterende room.
- "Plak" het KitKat®-konijntje rond de taart. Koel 2 uur in de ijskast.
- Maak de paashaas taart af met een lint en versier de bovenkant met KitKat®-paaseitjes.