KitKat® Worteltaart met paashaasjes

Details

Met deze KitKat® Paashaas taart zit je gebakken! Ontdek hier dit carrot cake recept voor deze paashaas cake. Een taart waar iedereen van zal smullen.

Aantal personen
10
tijd
20 Min
Makkelijk
Paashaas Worteltaart

Ingrediënten

  • 180g volkoren tarwemeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneelpoeder
  • flesje vanille extract
  • 3 eieren
  • 120g bruine suiker
  • 100g gesmolten boter
  • 250g geraspte wortel
  • 150g appelmoes
  • 60g grof gemalen gemengde noten
  • 200g mascarpone
  • 125 ml gekoelde slagroom
  • 40g poedersuiker
  • 8 KitKat® paaseitjes
  • 15 KitKat® melkchocolade paashazen

Benodigdheden

Koelkast
Bakplaat

Bereidingswijze

  1. Bekleed een ronde taartvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng het tarwemeel, bakpoeder, kaneel en vanille naar smaak in een kom.
  3. Klop in een andere kom de eieren met bruine suiker.
  4. Voeg de gesmolten boter, meelmengsel, geraspte wortelen, appelmoes en gehakte noten toe en meng voorzichtig.
  5. Giet het beslag in de taartvorm en bak ongeveer 50 minuten. Controleer de gaarheid met een mes of saté prikker. Indien nodig, verleng de baktijd met 10 minuten.
  6. Haal de taart voorzichtig uit de vorm en laat afkoelen op een koelrek.
  7. Snijd de paashaas taart horizontaal doormidden wanneer afgekoeld.
  8. Meng de mascarpone en vanille naar smaak met een vork in een aparte kom.
  9. Klop vervolgens de room en voeg na een minuut de poedersuiker toe. Voeg dit mengsel voorzichtig toe aan de mascarpone.
  10. Leg een taart helft op een bord en verdeel een deel van de room over de taart. Plaats de tweede taart helft op de roomlaag.
  11. Bestrijk vervolgens ook de bovenkant en zijkanten van de cake met de resterende room.
  12. "Plak" het KitKat®-konijntje rond de taart. Koel 2 uur in de ijskast.
  13. Maak de paashaas taart af met een lint en versier de bovenkant met KitKat®-paaseitjes.