- Home
- KitKat® Recepten
- KitKat® Zandkoek Paasei Recept
KitKat® Zandkoek Paasei recept
Ingrediënten
- 6 Smarties paaseitjes
- 2 rollen kant en klaar kruimeldeeg
- 250 ml slagroom
- een paar druppels vanille-extract
- 180g witte chocolade
- 2 aardbeien in blokjes
- 6 frambozen
- één spuitzak
- 3 KitKat® paashazen mini
- 2 KitKat® chocolade paashazen
Benodigdheden
Oven
Bakplaat
Mengkom
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170°C en bekleed de bakplaat met bakfolie.
- Rol het deeg uit en snijd beide in de vorm van een ei.
- Bak de deegbodems gedurende 20 min en laat daarna goed afkoelen.
- Verwarm ondertussen 100 ml slagroom en vanille-extract naar smaak in een steelpan. Zet de overige slagroom terug in de koelkast.
- Smelt de witte chocolade in de magnetron gedurende 2 min. 30 tot 350W.
- Voeg, in 3 stapjes, de verwarmde slagroom toe aan de gesmolten chocolade.
- Voeg vervolgens, in 2 stapjes, de resterende 150 ml koude slagroom toe.
- Dek af en zet voor 2 uur in de koelkast.
- Klop het slagroommengsel 5 minuten op gemiddelde snelheid totdat deze "rijst". Doe de slagroom in een spuitzak.
- Versier het eerste zandkoek-ei met kleine toefjes room.
- Leg het tweede zandkoek-ei erop en versier opnieuw met kleine toefjes room.
- Versier het ei met de KitKat®-paashazen, aardbeien, frambozen en paaseitjes. Voeg er eventueel nog andere decoratie aan toe.
- Bewaar het ei koel totdat de koek klaar is om te serveren!
- Geniet van je zelfgebakken paas cake!