KitKat® Zandkoek Paasei recept

Details

Paaseitjes zoeken was nog nooit zo lekker met deze warm gebakken KitKat® paaskoekjes! Ontdek hier het overheerlijke paaskoekjes recept.

Aantal personen
11
tijd
20 Min
Makkelijk
Zandkoek Paasei

Ingrediënten

  • 6 Smarties paaseitjes
  • 2 rollen kant en klaar kruimeldeeg
  • 250 ml slagroom
  • een paar druppels vanille-extract
  • 180g witte chocolade
  • 2 aardbeien in blokjes
  • 6 frambozen
  • één spuitzak
  • 3 KitKat® paashazen mini
  • 2 KitKat® chocolade paashazen

Benodigdheden

Oven
Bakplaat
Mengkom

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C en bekleed de bakplaat met bakfolie.
  2. Rol het deeg uit en snijd beide in de vorm van een ei.
  3. Bak de deegbodems gedurende 20 min en laat daarna goed afkoelen.
  4. Verwarm ondertussen 100 ml slagroom en vanille-extract naar smaak in een steelpan. Zet de overige slagroom terug in de koelkast.
  5. Smelt de witte chocolade in de magnetron gedurende 2 min. 30 tot 350W.
  6. Voeg, in 3 stapjes, de verwarmde slagroom toe aan de gesmolten chocolade.
  7. Voeg vervolgens, in 2 stapjes, de resterende 150 ml koude slagroom toe.
  8. Dek af en zet voor 2 uur in de koelkast.
  9. Klop het slagroommengsel 5 minuten op gemiddelde snelheid totdat deze "rijst". Doe de slagroom in een spuitzak.
  10. Versier het eerste zandkoek-ei met kleine toefjes room.
  11. Leg het tweede zandkoek-ei erop en versier opnieuw met kleine toefjes room.
  12. Versier het ei met de KitKat®-paashazen, aardbeien, frambozen en paaseitjes. Voeg er eventueel nog andere decoratie aan toe.
  13. Bewaar het ei koel totdat de koek klaar is om te serveren!
  14. Geniet van je zelfgebakken paas cake!